Košík  

Žiadne produkty

Doprava 0,00 €
Spolu 0,00 €

Ceny s DPH

Pokladňa

Šatka 1318

Luxusná šatka z imitovaného hodvábu 90 x 90 cm

Viac detailov


17,90 € s DPH

ts1318

Dostupnosť: Informujte sa o dostupnosti.Momentálne vypredaný

30 iné výrobky v rovnakej kategórii:

Štvorcová šatka z imitovaného hodvábu je vhodná na nosenie ako šatka na krk, šatka na hlavu, šatka na ruku, plážová šatka, šatka na zahalenie pliec, drieku a iných partií tela. Vhodná aj ako hijab, turban a v neposlednom rade aj ako dekoratívny prvok do vlasov, na kabelku alebo ako opasok. Spestrí alebo oživí akýkoľvek outfit.

Šatka z imitovaného hodvábu je lesklého vzhľadu s hodvábnym omakom (mäkký a jemný na dotyk), je nekrčivá a pocitovo neutrálna (nechladí/chladí len minimálne, nehreje)

Rozmer: 90 x 90 cm (+/- 2%)

Váha: 60g (+/- 3%)

Materiál: 100% Polyester - Imitovaný hodváb (Imitated Silk)

Tkanina: Satén 

Grafické vyhotovenie: Strojová potlač (Machine Printing)

Obšívanie/rolovanie okraju:   Strojové (Machine Hemming)

PH hodnota: 7.0


Viac informácií o látkach

MATERIÁL

1. Polyester (Polyester) - je umelé syntetické vlákno. Má hodvábny lesk a hodvábný omak, je prezývaný aj ako imitovaný hodváb, nakoľko súčasné výrobné technológie dokážu napodobniť vonkajšie vlastnosti 100% hodvábu takmer na nerozoznanie. Má pravidelnú až dokonalú štruktúru. Z hľadiska teplotnej regulácie je viac menej neutrálny, pocitovo iba jemne chladí, nehreje. Má veľmi dobrú paropriepustnosť ale vodu (pot) absorbuje len minimálne, skôr je vodoodpudivý, rýchlo schne. Oproti prírodným vláknam je odolnejší voči zašpineniu/škvrnám. Dobre odoláva svetlu a poveternostným vplyvom.

2. Hodváb (Silk) -  je prírodné textilné vlákno z priadky morušovej a radí sa medzi najjemnejší druh textilu na svete. Hodváb, pôvodom z Číny, sa od nepamäti považuje sa najkrajší, najvznešenejší a najluxusnejší  materiál v textilnom priemysle. Nemá však dokonalú štruktúru ako syntetické vlákno. Je vhodný pre najcitlivejšiu pokožku. Z hľadiska teplotnej regulácie sa dobre prispôsobuje rôznym teplotám a ročným obdobiam, v zime jemne hreje a v lete jemne chladí. Má dobrú paropriepustnosť, absorbuje vodu (pot), ktorú rýchlo odparuje a teda nepôsobí mokrým dojmom. Najväčšou výhodou hodvábu oproti syntetickým vláknam je obsah aminokyselín príbuzných ľudskému telu, čo napomáha k hojeniu ľudskej pokožky. Je od prírody hypoalergénny, odpudzuje roztoče, huby, plesne a iné alergény.

3. Mix Hodváb/Polyester - je percentuálna kombinácia vyššie uvedených v špecifikovanom pomere.

TKANINA

1. Satén (Satin) je tkanina ľahkej až strednej hmostnosti a sily, atlasovej väzby s vysokým leskom na lícnej strane. Má nízku elasticitu, nekrčí sa.
2. Matný Satén (Matt Satin) - je tkanina ľahkej až strednej hmostnosti a sily, atlasovej väzby s matným vzhľadom.
3. Krep (Crepe) je tkanina strednej hmotnosti a sily s vlnitým a zrnitým povrchom, ľahko sa riasi a z pravidla sa nekrčí.

4. Twill (Twill) je tkanina tažšej hmotnosti a sily, tkaná viacerými vláknami, čím vzniká pevná, hustá a trvácna látka, vo väčšine prípadov s ručne obšívaným ruličkovým/rolovaným okrajom.

GRAFICKÉ VYHOTOVENIE

1. Strojová potlač (Machine Printing)

2. Ručná potlač (Hand Printing)

3. Ručné malovanie (Hand Painting) - finančne a časovo najnáročnejšia forma dekorácie šatiek, ktorá odzrkadluje nejaký príbeh, resp. vyzdvihuje .individualitu samotného vyhotovenia. 

OBŠÍVANIE/ROLOVANIE OKRAJOV 

1. Strojové (Machine Hemming/rolling) - takmer dokonalé vyhotovenie okrajov, spravidla má 1-2 vrstvové rolovanie.

2. Ručné (Hand Hemming/rolling) - finančne a časovo náročnejšia forma ukončenia okrajov šatiek, aj s malými nedostatkami ručnej práce. Spravidla má viacvrstvové rolovanie, ktoré zabezpečí vyššiu odolnosť voči mechanickému poškodeniu.


Starostlivosť

1. Prať ručne vo vlažnej vode do 30°C

2. Prať s neutrálnymi čist. prostriedkami

3. Nežmýkať, nesušiť v sušičke. Sušiť zabalením do suchého uteráku alebo vo vodorovnej polohe na vzduchu, bez priameho slnečného žiarenia alebo v blízkosti ohrevných telies

4. Žehliť za vlhka, naruby a na najnižšom stupni, bez naparovania/kropenia

Upozornenie! : Nestriekať priamo parfemy/toalentné vody, môžu poškodiť tkaninu


Nekonečné spôsoby nosenia

Spôsoby nosenia

Vlastnosti imitovaného hodvábu

Vlastnosti Imitovaného hodvábu

Inšpirujte sa :)

© Wendy's Lookbook - Len na informačné účely

© Dominique Sachse - Len na informačné účely

Štvorcové šatky je možné použiť aj ako Hijab, ktorý je v niektorých arabských krajinách povinný. Inšpirujte sa nasledujúcim tutoriálom :) 

© [MCC] - Len na informačné účely

© Hafy Mo - Len na informačné účely